If you can't find yucca root, just sub with another potato or two!
Peasant Pan-cooked beef (Carne de panela caipira)
Time needed: prep: 1 hour cook: 1 hour total: 2 hours
Servings: 8-10
Ingredients:
Marinade:
2 lb. Stew meat or 2 lb. steak, cut into cubes
2 libros de carne cortada em cubos
1/4 t Salt
1/4 colher de chá de sal
1/4 t Black pepper
1/4 colher de chá de pimenta negra
1 t Garlic
1 colher de chá de alho
1 T Apple cider vinegar
1 colher de sopa de vinagre de maçã
2 T fresh Parsley, chopped, or 1 T dried
2 colheres de sopa de cheiro verde
Prepare the marinade. Add the meat and marinate for at least 1 hour.
Junte tudo e deixa pelo menos uma hora.
For the pan:
Na panela:
2 T oil
2 colheres de sopa de óleo
1 onion diced
1 cebola, picada
2 cloves of garlic, minced
2 dentes de alho, amassados
3 potatoes, quartered
3 batatas, cortadas em quatro
1 large yucca root or 2 small, peeled and trimmed and cut into 2-inch pieces
1 raíz grande de mandioca, cortada em cubos
2 ears of corn, cut in half
2 espigas de milho, cortadas em rodelas
2 C beef broth
2 copos de caldo de carne
1 carrot, quartered
1 cenoura, picada
2 sweet potato, peeled and quartered
2 batatas doce, cortadas em quatro
1 tsp salt
1 colher de chá de sal
Cilantro to garnish
salsinha
1. In a large heavy saucepan, heat the oil for two minutes. Add the meat (reserve the marinade liquid) and sear for two minutes.
1. Em uma panela grande, coloque o óleo e aqueça por dois minutos. Acrescente a carne (reserve o líquido da marinada) e doure por dois minutos.
2. Add the onion and garlic and slowly add the marinade liquid.
2. Junte a cebola e alho e pingue o líquido da marinada.
3. When everything is well-covered in sauce, add the yucca root and the corn, one cup of broth, and the salt. Bring to a boil, lower the heat and simmer for forty minutes.
3. Quando estiver tudo bem refogado, junte um copo de caldo de carne, a mandioca, o milho, e o sal. Feche a panela e deixe ferver por quarenta minutos.
4. Abra a panela, junte as batatas, a cenoura, e o outro copo de caldo de carne. Acrescente mais água se for necessário. Tampe novamente e deixe por mais dez minutos.
5. Serve with white rice. Garnish with cilantro. Season with salt and pepper as necessary.
5. Sirva com arroz branco e salsinha.
,astef,
,amaa
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